Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse
Eriala eeldab häid teadmisi matemaatikas, eesti keeles ja põhitoiduainete tundmist ja head maitsemeelt.
Vastuvõtul kontrollitakse neid teadmisi ja suulist eneseväljendusoskust.
Vastavalt Rakvere Ametikooli vastuvõtu korrale moodustub tulemustest pingerida.
Koka töö on loominguline. Hea kokk pakub klientidele elamust nii toidu maitse kui ka toidu välimuse osas. Koka töö keerukuse aste oleneb toitlustuskohast – koolide, lasteaedade ja kiirsöögikohtade koka töö on veidi lihtsam kui näiteks restoranikokal. Väga olulised hea koka isikuomadused on käeline osavus, hea maitsemeel, kiire reaktsioon, oskus jaotada tähelepanu üheaegselt mitmele tööle, väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus, hea suhtlemisoskus ning oskus juhtida ennast ja teisi. Rakvere Ametikooli kokaõpilastest on välja kasvanud nii mõnigi tuntud peakokk.
Koka eriala omandamiseks õpitakse:
Valdkonna palgainfo
Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:
Õppekava läbimisel omandad keskhariduse ning kõikidel õpilastel on võimalik taotleda 4. taseme koka kutsetunnistust.
Edasiõppimise võimalused
Tutvu õppekavaga
Tutvu rakenduskavaga
Tutvu üldõpingute rakenduskavaga
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|