Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3a

Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse

Koka töö on loominguline. Hea kokk pakub klientidele elamust nii toidu maitse kui ka toidu välimuse osas. Koka töö keerukuse aste oleneb toitlustuskohast – koolide, lasteaedade ja kiirsöögikohtade koka töö on veidi lihtsam kui näiteks restoranikokal. Väga olulised hea koka isikuomadused on käeline osavus, hea maitsemeel, kiire reaktsioon, oskus jaotada tähelepanu üheaegselt mitmele tööle, väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus,  hea suhtlemisoskus ning oskus juhtida ennast ja teisi. Rakvere Ametikooli kokaõpilastest on välja kasvanud nii mõnigi tuntud peakokk.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Kokk leiab tööd erinevates toitlustusettevõtetes, alates suurköögist kuni restoranini. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter ning Tallinnas tehakse tihedat koostööd restoranidega Pegasus ja MEKK. Eriala annab häid väljavaateid ettevõtlusega alustamiseks.

Valdkonna palgainfo

Asu õppima!

Language
Estonian
Field: 
Toitlustus ja teenindus
Kontaktid: 
Contact title: 
Uuri eriala kohta täpsemalt
Address: 
Piiri 8, Rakvere
Tabbed content page type: 
Speciality
Erialade tabel: 
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Saki järjekord: 
1