Hea abikokk on köögis väga tähtis. Ta abistab kokka, tehes kiirust ja täpsust nõudvaid ettevalmistustöid ning valmistab ka lihtsamaid roogasid. Väga olulised hea abikoka isikuomadused on koostöövalmidus, käeline osavus, kiirus, täpsus ja puhtus ning väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus.
Eriala eeldab häid teadmisi matemaatikas ja eesti keeles.
Vastuvõtul kontrollitakse neid teadmisi ja suulist eneseväljendusoskust.
Vastavalt Rakvere Ametikooli vastuvõtu korrale moodustub tulemustest pingerida.
Abikokk leiab tööd erinevates toitlustusettevõtetes suurköögist kuni restoranini ning koolide- lasteaedade sööklates. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter.
Valdkonna palgainfo
Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:
Õppekava läbimisel on võimalik taotleda 3. taseme abikoka kutsetunnistust.
Rakvere Ametikoolis on võimalik jätkata abipagari õppekaval või omandada põhiharidus. Põhihariduse olemasolul saad õpinguid jätkata koka õppekaval.
Tutvu õppekavaga
Rakenduskava töökohapõhine
Rakenduskava koolipõhine
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|