Põhihariduse nõudeta | koolipõhine õpe | 1a

Hea abikokk on köögis väga tähtis. Ta abistab kokka, tehes kiirust ja täpsust nõudvaid ettevalmistustöid ning valmistab ka lihtsamaid roogasid.  Väga olulised hea abikoka isikuomadused on koostöövalmiduskäeline osavuskiirustäpsus ja puhtus ning  väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus.

Eriala eeldab häid teadmisi matemaatikas ja eesti keeles.

Vastuvõtul kontrollitakse neid teadmisi ja suulist eneseväljendusoskust.

Vastavalt Rakvere Ametikooli vastuvõtu korrale moodustub tulemustest pingerida.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Abikokk leiab tööd erinevates toitlustusettevõtetes suurköögist kuni restoranini ning koolide- lasteaedade sööklates. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter.

Valdkonna palgainfo

Tööohutus ja töötervishoid

Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:

  • Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
  • Toidukäitleja tervisetõend

Omandatud kvalifikatsioon

Õppekava läbimisel on võimalik taotleda 3. taseme abikoka kutsetunnistust.

Õpi edasi

Rakvere Ametikoolis on võimalik jätkata abipagari õppekaval või omandada põhiharidus. Põhihariduse olemasolul saad õpinguid jätkata koka õppekaval.

Tutvu õppekavaga
Rakenduskava töökohapõhine
Rakenduskava koolipõhine

Язык
Эстонский
Поле: 
Toitlustus ja teenindus
Kontaktid: 
Contact title: 
Kandideerimine & lisainfo
Номер телефона: 
+372 329 5030
Адрес: 
Piiri 8, Rakvere
Tabbed content page type: 
Speciality
Erialade tabel: 
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Saki järjekord: 
7