Kelner

Põhihariduse nõudega | tsükliõpe | 6 kuud

Kelner on klienditeenindaja majutus- ja toitlustusvaldkonna ettevõtetes. Kelneri ametinimetused võivad olla erinevad sõltuvalt ettevõttest (ettekandja, teenindaja, toitlustusteenindaja, klienditeenindaja).

Kelner peab lisaks suurpärasele suhtlemisoskusele ja laiale silmaringile olema ka restorani tippspetsialist roogade ja veinide alal, kes tunneb peensusteni oma ettevõtte menüüd ja oskab soovitada kokkusobivaid toite ja jooke. Vajad selles ametis head suhtlemisoskust, võõrkeelte oskust, head mälu, püsivust, koostööoskust, esinduslikkust ning korrektsust.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Praktikaettevõteteks on erinevad toitlustus- ning catering-ettevõtted Lääne-Virumaal ja ka terves Eestis. 

Valdkonna palgainfo

Tööohutus ja töötervishoid

Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:

  • Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
  • Toidukäitleja tervisetõend

Omandatud kvalifikatsioon

Õppekava on kõikidel õpilastel võimalik taotleda  4. taseme kelneri või õpingute osalisel läbimisel tase 3, abikelneri kutsetunnistust.

Õpi edasi

Tallinna teeninduskoolis on võimalus õppida vanemkelneriks, keskharidusega õppuritel kõrghariduse suunal Tallinna Tehnikaülikoolis (toidutehnika ja tootearendus).

Tutvu õppekavaga
Rakenduskava töökohapõhine

Язык
Эстонский
Поле: 
Toitlustus ja teenindus
Kontaktid: 
Contact title: 
Kandideerimine & lisainfo
Номер телефона: 
+372 329 5030
Адрес: 
Piiri 8, Rakvere
Tabbed content page type: 
Speciality
Erialade tabel: 
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Saki järjekord: 
4