Kokk


Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a

Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse

Koka töö on loominguline. Hea kokk pakub klientidele elamust nii toidu maitse kui ka toidu välimuse osas. Koka töö keerukuse aste oleneb toitlustuskohast – koolide, lasteaedade ja kiirsöögikohtade koka töö on veidi lihtsam kui näiteks restoranikokal. Väga olulised hea koka isikuomadused on käeline osavus, hea maitsemeel, kiire reaktsioon, oskus jaotada tähelepanu üheaegselt mitmele tööle, väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus,  hea suhtlemisoskus ning oskus juhtida ennast ja teisi. Rakvere Ametikooli kokaõpilastest on välja kasvanud nii mõnigi tuntud peakokk.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Kokk leiab tööd erinevates toitlustusettevõtetes, alates suurköögist kuni restoranini. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter ning Tallinnas tehakse tihedat koostööd restoranidega Pegasus ja MEKK. Eriala annab häid väljavaateid ettevõtlusega alustamiseks.

Valdkonna palgainfo

Omandatud kvalifikatsioon

Õppekava läbimisel omandad keskhariduse ning kõikidel õpilastel on võimalik taotleda 4. taseme koka kutsetunnistust.

Õpi edasi

Rakvere Ametikoolis on võimalik jätkata turismikorraldaja ja kelneri õppekaval.

Tutvu õppekavaga

Asu õppima!

Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a

Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse

Koka töö on loominguline. Hea kokk pakub klientidele elamust nii toidu maitse kui ka toidu välimuse osas. Koka töö keerukuse aste oleneb toitlustuskohast – koolide, lasteaedade ja kiirsöögikohtade koka töö on veidi lihtsam kui näiteks restoranikokal. Väga olulised hea koka isikuomadused on käeline osavus, hea maitsemeel, kiire reaktsioon, oskus jaotada tähelepanu üheaegselt mitmele tööle, väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus,  hea suhtlemisoskus ning oskus juhtida ennast ja teisi. Rakvere Ametikooli kokaõpilastest on välja kasvanud nii mõnigi tuntud peakokk.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Kokk leiab tööd erinevates toitlustusettevõtetes, alates suurköögist kuni restoranini. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter ning Tallinnas tehakse tihedat koostööd restoranidega Pegasus ja MEKK. Eriala annab häid väljavaateid ettevõtlusega alustamiseks.

Valdkonna palgainfo

Omandatud kvalifikatsioon

Õppekava läbimisel omandad keskhariduse ning kõikidel õpilastel on võimalik taotleda 4. taseme koka kutsetunnistust.

Õpi edasi

Rakvere Ametikoolis on võimalik jätkata turismikorraldaja ja kelneri õppekaval.

Tutvu õppekavaga

Asu õppima!

Eda Vallimäe