Uudised

Rakvere Ametikooli pagar-kondiitri eriala õpilased Martin ja Kristjan olid kuus nädalat praktikal Itaalias 03. märts rakvere.ametikool


Rakvere Ametikooli pagar-kondiitri eriala  õpilased Martin ja Kristjan olid kuus nädalat praktikal Itaalias Riminis ettevõttes I Fattori srl.

Sai õpitud uusi teadmisi, nagu näiteks:

  • toodete vormimisvõtteid,
  • vegan pagaritoodete valmistamist,
  • haputaigna kasutamist,
  • elava tulega ahjus erinevate katetega pitsade valmistamist.

Õpilasi üllatas, et pipart ettevõttes ei olnudki, rosmariin, organo, tsitruselised ja oliiviõli – need olid peamised maitseained! Mõlemad noormehed on veendunud, et välismaal tasus praktikal käia.

Martin ütles, et vaatamata sellistele tüütutele töödele nagu iga nädal kahe suure kasti apelsinide koorimine ja riivimine J või pitsaahju jaoks puude toomine, saavutas ta praktikal oma eesmärgi: tundma õppida pitsade valmistamise saladusi!

Tunda oli ka Itaalia kolleegide usaldust, kes lubasid neil oma loovust kasutada ja ise otsustada, millise kattega pitsasid valmistada.

Lisaks vastutasid meie poisid viimastel praktikanädalatel juba täitsa ise küpsiste tootmise eest.

Õpirännet toetab Erasmus+ programm.

Rakvere Ametikooli pagar-kondiitri eriala  õpilased Martin ja Kristjan olid kuus nädalat praktikal Itaalias Riminis ettevõttes I Fattori srl.

Sai õpitud uusi teadmisi, nagu näiteks:

  • toodete vormimisvõtteid,
  • vegan pagaritoodete valmistamist,
  • haputaigna kasutamist,
  • elava tulega ahjus erinevate katetega pitsade valmistamist.

Õpilasi üllatas, et pipart ettevõttes ei olnudki, rosmariin, organo, tsitruselised ja oliiviõli – need olid peamised maitseained! Mõlemad noormehed on veendunud, et välismaal tasus praktikal käia.

Martin ütles, et vaatamata sellistele tüütutele töödele nagu iga nädal kahe suure kasti apelsinide koorimine ja riivimine J või pitsaahju jaoks puude toomine, saavutas ta praktikal oma eesmärgi: tundma õppida pitsade valmistamise saladusi!

Tunda oli ka Itaalia kolleegide usaldust, kes lubasid neil oma loovust kasutada ja ise otsustada, millise kattega pitsasid valmistada.

Lisaks vastutasid meie poisid viimastel praktikanädalatel juba täitsa ise küpsiste tootmise eest.

Õpirännet toetab Erasmus+ programm.