Õppimisvõimalused

Sisseastumine


Õpilaste vastuvõtt


Avaldusi saab esitada Sisseastumise Infosüsteemis SAIS.

Info telefonil +372 329 5030, vastuvott@rak.ee 

Täpsema info vestluste kohta leiad oma vastuvõtuavalduselt!

Tutvu lähemalt erialadega
Üldhariduse õppimisvõimalused

Lähtu eriala valikul enda soovidest ja vajadustest. Tutvu, milline õppevorm sulle kõige paremini sobib. Veendu, et su eelnev haridus on õpingute alustamiseks piisav.

Kui Sul on veel eriala kohta küsimusi, siis kirjuta vastuvott@rak.ee või tule eriala praktiliselt järele proovima ning registreeru praktikavarjuks.

1. Tutvu, milline õppevorm sulle kõige paremini sobib

2. Esita avaldus

3. Kas sain sisse?

 

 

 


Õpilaste vastuvõtt


Avaldusi saab esitada Sisseastumise Infosüsteemis SAIS.

Info telefonil +372 329 5030, vastuvott@rak.ee 

Täpsema info vestluste kohta leiad oma vastuvõtuavalduselt!

Tutvu lähemalt erialadega
Üldhariduse õppimisvõimalused

Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia

Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a

Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse

Õppekava läbimisel omandad keskhariduse ning kõikidel õpilastel on võimalik taotleda 4. taseme pagar-kondiitri kutsetunnistust.

Õppima asumise tingimused

  • Põhiharidus

  • Õppetöö on õppijale tasuta

  • Praktiline õpe toimub kooli kaasaegses pagari ja kondiitrilaboris

  • Võimalus kasutada meie õpilaskodu teenuseid, lisainfo: Rakvere Ametikooli õpilaskodu

Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia eriala omandamiseks õpitakse

  • Kondiitritoodete tehnoloogiat

  • Lihtpagaritoodete valmistamist

  • Maiustuste valmistamist

  • Kookide ja tortide valmistamist

  • Kutsealast inglise keelt, võõrkeelt (vene/soome keel) jpm.

Kutsekeskhariduse omandamiseks õpitakse üldharidusained.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

  • Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika Erasmus + raames välismaal

  • Koolipraktikad ja ettevõttepraktikad toimuvad erinevates pagari ja kondiitritööstustes üle Eesti

  • Eriala lõpetajad leiavad erialase rakenduse pagari ja kondiitritööstustes üle kogu Eesti

Tööohutus ja töötervishoid

Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:

  • Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
  • Toidukäitleja tervisetõend

Pagari ja kondiitri ametid on tuntud ja armastatud. Mitmekülgne liiteriala lubab valida mõlemad. Pagar-kondiiter valmistab leibu, saiu, kringleid, pirukaid, kooke, torte ja küpsiseid. Hea pagari eelduseks on arenenud ilu- ja maitsemeel. Töö on füüsiliselt raske, eeldab head tervist ja vastupidavust ning valmisolekut töötada öisel ajal.

Tutvu õppekavaga
Tutvu rakenduskavaga
Tutvu üldõpingute rakenduskavaga

Kandideerimine & lisainfo