Toitlustusteenindus


Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a

Omandad nii kutse- kui  keskhariduse

Toitlustusteenindaja loob ettevõttest esmamulje – tema põhitöö on kliendi vastuvõtmine, lauda juhatamine ning teenindamine. Väga oluline on, kuidas ta kliendiga suhtleb ja tagasisidet küsib. Toitlustusteenindaja tunneb menüüd ning oskab toitude juurde sobivaid jooke soovitada. Õpitakse ka kliendile silmailu pakkuvaid tegevusi nagu näiteks flambeerimine.

Vajad selles ametis head suhtlemisoskust, abivalmidust, viisakust ja tähelepanelikkust, pingetaluvust, head mälu ning korrektsust. Kasuks tuleb ka võõrkeelte oskus.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Toitlustusteenindus on valdkond, kus töökohad paiknevad väga erinevates toitlustus- ja majutusettevõtetes, näiteks laevadel, konverentsi- ja ürituskorraldusfirmades ning toitlustusteenuseid pakkuvates turismiettevõtetes. Toitlustusasutused eelistavad alati professionaalsete kutseoskustega teenindajaid. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter ning Tallinnas tehakse tihedat koostööd restoranidega Pegasus ja MEKK.

Valdkonna palgainfo

Kutsekvalifikatsioonieksam

Õppekava läbimisel on võimalik taotleda 3. taseme kelneri kutsetunnistust.

Tutvu õppekavaga

Asu õppima!

 

Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a

Omandad nii kutse- kui  keskhariduse

Toitlustusteenindaja loob ettevõttest esmamulje – tema põhitöö on kliendi vastuvõtmine, lauda juhatamine ning teenindamine. Väga oluline on, kuidas ta kliendiga suhtleb ja tagasisidet küsib. Toitlustusteenindaja tunneb menüüd ning oskab toitude juurde sobivaid jooke soovitada. Õpitakse ka kliendile silmailu pakkuvaid tegevusi nagu näiteks flambeerimine.

Vajad selles ametis head suhtlemisoskust, abivalmidust, viisakust ja tähelepanelikkust, pingetaluvust, head mälu ning korrektsust. Kasuks tuleb ka võõrkeelte oskus.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Toitlustusteenindus on valdkond, kus töökohad paiknevad väga erinevates toitlustus- ja majutusettevõtetes, näiteks laevadel, konverentsi- ja ürituskorraldusfirmades ning toitlustusteenuseid pakkuvates turismiettevõtetes. Toitlustusasutused eelistavad alati professionaalsete kutseoskustega teenindajaid. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter ning Tallinnas tehakse tihedat koostööd restoranidega Pegasus ja MEKK.

Valdkonna palgainfo

Kutsekvalifikatsioonieksam

Õppekava läbimisel on võimalik taotleda 3. taseme kelneri kutsetunnistust.

Tutvu õppekavaga

Asu õppima!

 

Regina Paeste